dinsdag 29 november 2016

Spek- en Eierentocht

Vandaag een dagje verlof. Hoe kan ik die dag anders opvullen als het supermooi weer is dan door een wandeling te gaan doen?

Vandaag vertrok de wandeling in het gehucht Heide van het dorpje Veerle. Het was deze ochtend een kleine -3 graden toen ik vertrok. Mijn vrouw ging normaal gezien meegaan, maar een ziekte besliste er anders over.

Ik besloot om een lus te doen van 10 km. Ik kon kiezen tussen lus 10a of lus 10b. Ik koos voor 10a, en gelukkig maar, want 10a ging bijna altijd door de bossen die dat deze streek toch wel heeft.
Na een 3 tal kilometer in de bossen te wandelen begon ik op te warmen. Ik zag ook ineens dat de abdij van Averbode opdook. Daar ben ik al eens gaan wandelen, en het is daar super mooi. Gelukkig ging de wandeling verder richting het gebied dat ik al kende. In de winter had ik dit immer nog nooit bewandeld. En mooi dat het was. En rustig. Op een warme dag kan je hier over de koppen lopen.
De wandeling ging eigenlijk nogal recht tot op het centrale fietspad dat daar loopt. Daar volgde de bewegwijzering deze tot bijna aan de baan terug. Hier keerde de wandeling terug het bos in, tot ik een uitkijkpost zag waar je volgels kan gaan spotten. Ik ben uiteraard een kleine omweg gaan doen om te kijken naar het uitzicht. Weer de moeite waard, hoe kan het anders.

Na dit deel bleef de tocht in het bos tot bijna terug aan het buurthuis, waar ik vertrokken was. Na wat spek en eieren gegeten te hebben, besloot ik van er nog 7km bij aan te plakken. Deze tocht ging immers een totaal andere richting uit. Er was ook nog een 10b wandeling die deze richting uit ging, maar ik moest ook op tijd thuis zijn, dus dat ging niet meer. Gelukkig misschien, want ik vond persoonlijk dit deel minder mooi.

Het was voornamelijk door weilanden wandelen. Op zich ook niet slecht. Maar na een wandeling door de bossen gehad te hebben, is dat toch minder leuk om te doen. Maar al bij al een zeer leuke wandeling.

Ik heb ook een aantal foto's genomen. Deze kan je bekijken op flickr in het album Spek-En-Eierentocht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

BTemplates.com